fotogaléria
Pracovná návšteva južné Alsasko
2.- 5.septembra sme sa vo Francúzsku stretli s farmármi a zástupcami konzumentov v systéme AMAP (Association pour le Maintien de ľ Agriculture Paysanne - Združenie pre podporu sedliackeho poľnohospodárstva)
Cestou sme sa zastavili v Strasbourgu,Ivan Burčík.Dominika Uhríková-tlmočník a Dušan Ilenin-farmár. Fotografovala Mária Burčíková a Dušan Ilenin
|
Stretli sme sa v dedinke Muespach spolu s kolegami zo Zvolena a Bratislavy miestnom hostinci "Chez Caroline".
|
Pán gróf Rafael Gasser nám predstavil svoju metódu organicky pestovanej zeleniny
|
Baklažány pestoval spolu s bazalkou na odpudenie hmyzu
|
Jean Louis Mona je chovateľ dobytka. Aby zaručil kvalitu mäsa zriadil si svoj vlastný bitúnok .Jean Louis v pozadí
|
My Košičani sme bývali na lesnej správe Ferrette u Davida a Clair Blint
|
Rodina Blintových a pani Burčíková
|
Na farme Nadege Goepfert vpravo a Letitie von Boxom vľavo od tlmočníčky vyrábajú kozie a kravské syry. Vpravo manažér siete AMAP ovocinár Frederic Schwab
|
Manželia Christoph a Géraldine Wanner prišli z mesta a chovajú ovce na mäso. Chcú byť sami sebe pánmi.
|
Manželia Yann a Armelle Meury, pestujú staré odrody ovocia a zeleniny, ktoré sa nehodia pre veľkovýrobu. Sedia v popredí so synom Marcellom
|
Fréderic Schwab pestuje organickým spôsobom,jablká, hrušky,slivky, čerešne,nektarinky,marhule. Vyrába z nich jablčný mušt a ocot, džemy a sirupy
|
Zmluvní konzumenti si prichádzajú pre svoje produkty raz týždenne na futbalový štadión do Mulhousu
|